Aquí, amb Josep Cuní

Podcast

  • RSS

    Copia y pega la dirección del RSS en tu herramienta preferida para suscribirte

    cerrar
    https://fapi-top.prisasd.com/podcast/playser/aqui__amb_josep_cuni/itunestfp/podcast.xml
    Abrir

El procés a judici. Marc Molins i Joan Queralt: "La rebel·lió i la sedició s'estan quedant sense fibres"

Publicado el 24-04-2019 13:07:47 CEST

"Tinc una sensació d'equilibri. Jo crec que la idea força d'ahir va ser quan Jané va reiterar per enèsima vegada que l'actitud dels mossos era de submissió i d'estricte compliment de la llei. El fet de constatar aquesta dicotomia entre Trapero i Pérez de los Cobos, per mi impedeix la condemna per sedició", ha explicat Marc Molins sobre la vista d'ahir al judici del procés on van declarar els exconsellers Jordi Jané, Meritzell Ruiz i Jordi Baiget.

Joan Queralt ha afegit: "La forma en què es va interrogar ahir no va ser especialment punyent perquè crec que el que es va dir és marginal pel que vol el Ministeri Fiscal. El que vam veure clar és que les coses importants no es discuteixen al consell de ministres, sinó que ja vénen parlades d'abans. Ahir en una hora van despatxar tres i això deixa clar la minuciositat en què es va interrogar". Pel que fa a les declaracions en si dels exconsellers que van ser destituïts per Puigdemont, Molins ha destacat: "Ahir vam veure com el fiscal feia molt èmfasi en l'entrevista del 3 de juliol a Baiget, en què deia que no estava disposat a posar en risc el seu patrimoni. El fet de signar o no signar un decret, el fet d'anar o no a un consell, canvia la realitat jurídica per complet".

Finalment, Queralt ha conclòs: "El judici polític va a part, però per la causa en si mateix, a més de mantenir el paper que van fer els mossos, no serveix per a gaire més. La sedició i la rebel·lió s'està quedant sense fonaments".